Wie is wie?

Over Corinne & Elke

Een unieke aanpak

Onze unieke aanpak: de opleiding wordt gegeven door twee ervaren loopbaancoaches, ieder al jarenlang eigenaar van een door de Vlaamse overheid erkend loopbaancentrum, ieder met een stevige opleidingsachtergrond, ieder met tonnen praktijkervaring en ieder met zijn eigen-zinnige insteek.

Corinne Reynders

Nog voor loopbaan coaching erkent werd als een specifieke tak binnen de coaching wereld, was ik actief met het coachen van mensen in hun loopbaan.  De eerste contouren van het vakgebied hadden raakvlakken met coaching, talentontwikkeling, balansvragen tussen werk en privéleven, re-integratie en zingeving, maar het werd niet zo genoemd.  Pas rond 2008-2009 werd dit onder projectvorm gelanceerd in Vlaanderen.

En ik was erbij, ik werd in mijn toenmalige job betrokken bij het eerste proeftraject dat gesubsidieerd en gefaciliteerd werd door het Europees Sociaal Fonds. Na Vier jaar werd dit concept duurzaam geïmplementeerd door de Vlaamse overheid met de VDAB als regisseur.

Op dit moment is loopbaan coaching een gekend terrein, alleszins door coaches, maar nog veel te weinig door particulieren. Nochtans doet de overheid heel wat inspanningen om particulieren te bereiken en daar werk ik heel graag aan mee.

Maar even terug naar wie ik ben en waarom ik loopbanen van mensen me zo interesseren en waarom ik meen dat ik als opleider wel wat te bieden heb.

Ten eerste, zoals gezegd: ik ga allang mee, heb onnoemlijk veel mensen gecoacht, volgde tal van opleidingen en was er als de kip bij als ik kon meegenieten van nieuwe ontwikkelingstendensen en trends.

Het boeit me mateloos en het werd mijn vak.

Mijn motivatie om mijn kennis te delen is groot, omdat ik meen dat er kwaliteitsvereisten zijn aan dit vak. Loopbaan coaching is voor mij een vak. En niet iedereen beheert dit vak.

Daarom wil ik mijn ervaring en mijn kennis delen met iedereen die bezig is met de carrière van mensen. Dit kunnen zijn startende coaches, of loopbaancoaches die toe zijn aan input, aan verfrissing of ervaring.

Maar ook hr-medewerkers binnen bedrijven bouwen mee aan een duurzaam loopbaanbeleid en streven naar de juiste randvoorwaarden voor loopbaanmobiliteit op de werkvloer.

Voel je je aangesproken?

Aarzel niet en neem de lead want loopbaan coaching is een vak en de kennis van dit vak wil ik graag met je delen.

IK weet zeker dat het je zal boeien …

Graag tot zien,

Corinne

Elke Brosens

Loopbaancoaching is een vak. Ook ik heb dat moeten leren. In 2008 volgde ik het postgraduaat loopbaanbegeleiding aan de Fontys Hogeschool in Nederland. Bij de start van het ESF-project loopbaanbegeleiding moesten we de mosterd immers nog buiten Vlaanderen gaan halen. Ik was geboeid om mee te stappen in dit project omdat ik als psychotherapeut al jarenlang met gezinnen werkte en merkte dat stress in gezinnen ook vaak te maken had met werkcontexten van ouders. Ik zag echt de noodzaak om mensen te ondersteunen in hun werkcontext en vond het dan ook een uitdagend en noodzakelijk project waar ik maar al te graag mijn schouders mee onder zette. Het was voor mij dus een logische stap om vanuit de therapeutische wereld in de tewerkstellings-wereld te belanden.

Vanaf dat moment ervaar ik psychotherapie en loopbaancoaching als zeer aanvullend. Ik ben dan ook blij dat ik van die combinatie mijn eigen werk heb kunnen maken. Voor mij is het duidelijk dat er een stevige brug moet zijn tussen de wereld van de tewerkstellingssector en die van de geestelijke gezondheidszorg. Denk alleen al maar aan de gigantische stijgingen in burn-out cijfers. De arbeidsmarkt schreeuwt om goede arbeidskrachten en is tegelijk zoekend in hoe ze mensen met een kwetsbaarheid kan integreren.

Gelukkig is er hier de laatste jaren een duidelijke evolutie merkbaar. Niet alleen de arbeidsmarkt is in continue evolutie, ook het loopbaanbegeleidingslandschap en de HR zijn dat. Dat motiveerde mij om me stevig bij te scholen in deze domeinen. De laatste jaren volgde ik opleidingen in o.a. outplacement, het faciliteren van teamprocessen en coaching tijdens en na een ziekteproces.

Nu ervaar ik dat het tijd is om vanuit mijn opgebouwde expertise en jarenlange praktijkervaring zelf opleiding vorm te geven. Samen met mijn collega Corinne vormen we een sterk en complementair duo om onze kennis en ervaring met jou te delen. Graag wil ik je tijdens de opleiding meenemen op een boeiende reis van contexten, stijlen, methodieken, theorieën,… met als einddoel jouw eigen krachtige stijl meer kleur te geven in de loopbaancoaching. Zo kan ook jij het vak loopbaancoaching goed onder de knie krijgen.

Meer weten?

Heb je een vraag, wil je inschrijven of wil je meer weten? Neem dan persoonlijk contact op met ons en wij bekijken jouw vraag zo snel mogelijk.